פינוי בינוי בגבעתיים, מי באמת מרוויח מזה?

אם רוצים לראות דוגמה חיה לבניה רוויה, אפשר לסור לגבעתיים. כמעט לא ניתן לאתר אפילו פיסת קרקע פנויה, ריקה, שאפשר לבנות עליה מבנה חדש, בניין מגורים. הפתרון לכך נמצא בדמות פינוי בינוי בגבעתיים. אבל מי בעצם מרוויח מכך? בדקנו ונעזרנו לשם כך במומחים של אפריקה התחדשות עירונית.

 

האם בעלי הדירות בעיר מרוויחים מפינוי בינוי?

יש בעלי דירות בגבעתיים אשר הוצע להם לאחרונה להצטרף לפרויקט פינוי בינוי. פינוי בינוי בעיר גבעתיים? לאחר שחלפה ההפתעה הראשונית, ניתן לראות כמה תגובות שונות: חלק חוששים, חלק מאוד מרוצים וחלק עדיין מתלבטים. החוששים פשוט פוחדים משינוי. קשה להם לראות שהבית הישן שלהם יצטרך להשתנות. אבל אם מנטרלים את התגובה האמוציונלית, מתבררת האמת. כל בניין שכבר סיים תהליך של פינוי בינוי, השאיר את כל הדיירים בסופו של דבר מרוצים. החשבון הוא פשוט – אמנם צריך למשך זמן מה לגור בשכירות, אבל לאחר מכן במקום דירה ישנה וקטנה בבניין מיושן, מקבלים דירה יותר גדולה, חדישה, עם ממ"ד, חניה, מעלית וכל מה שאפשר לרצות. 

 

 

האם היזם יכול להרוויח מכך? 

פינוי בינוי הוא דוגמא מצוינת לכך שלא תמיד צריך מישהו אחד להפסיד כדי שמישהו אחר ירוויח. היזם של הפרויקט, שהוא גם מממן את כל התהליך ומטפל בהריסת הבניין והקמת החדש, נושא בהרבה אחריות. יש לפני היזם המון עבודה - גם טיפול בבירוקרטיה וגם טיפול בהיבטים הנדסיים וקבלת אישורים. אבל, לאחר שמשלימים עוד פרויקט חדש בגבעתיים, עוד פינוי בינוי מושלם, אפשר לראות מכך ברכה וגם רווח. אם זה לא היה קורה, יזמים לא היו ממשיכים להוביל פרויקטים כאלה. 

 

האם תושבי העיר הוותיקים מרוויחים מפינוי בינוי בגבעתיים? 

למרבה הפלא, אפילו תושבי הבניינים הסמוכים, תושבים ותיקים, מרוויחים לא מעט מכך שמקדמים עוד ועוד פרויקטים של פינוי בינוי בעיר גבעתיים. בצורה כזאת, השכונות הוותיקות זוכות לכניסת תושבים חדשים, עוד זוגות צעירים. בדרך כלל הדבר מלווה בעליה כוללת בערך הנכסים. וכשכל הסביבה הופכת לצעירה וחדשה יותר, נהוג לקדם ולשפר גם את התשתיות לרווחת הכלל.